Skåneleden och Kullaleden

Här kan du läsa mer om Skåneleden och Kullaleden, som du kan vandra på längs Helsingborgs kustremsa. 

Skåneleden

Skåneleden går genom många av de mest natursköna delarna av Helsingborg. Följer du den orangemarkerade Skåneleden söderut kan du vandra ner till Löddeköpinge och går du norrut så kommer du upp till Kullaberg och vidare till Utvälinge. Längs sträckan kan du uppleva havet, skogar, slott, stränder och stadsliv. I Rydebäck och Domsten finner du rinnande vatten och vindskydd nära badplatsen.

På Skåneledens webbplats kan du läsa mer och se kartor över leden.

Kullaleden

Kullaleden invigdes i juni 2013 och är en ny delsträcka av Skåneleden. Den går längs kusten i Helsingborg och Höganäs kommuner mellan Kärnan i söder och Utvälinge i norr, via Kullaberg. Här i Helsingborg sammanfaller den långa sträckor med Landborgspromenaden.

Längs med Kullaleden får du som besökare eller turist en hög kvalitet på stigar och skyltar liksom god service som möjlighet till bra boende, lokal mat och intressanta upplevelser, stora som små. På vägen kan du upptäcka slott och vingårdar, fiskelägen, grottor, stränder och skogar, konsthantverk, kultur, arkitektur och botanik.

Leden har internationell standard och är certifierad enligt Leading Quality Trails.

På Kullaledens webbplats finns kartor, samlad information, utflyktstips samt tips på hotell och restauranger längs ledens sträckning.

Tillgänglighetsanpassad led kompletterar Kullaleden

Sedan hösten 2014 finns en tillgänglighetsanpassad led i anslutning till Kullaleden. Leden, som fått namnet Kulla Rulla, är en del av Skåneleden och sträcker sig till hälften längs kusten mellan Mölle och Lerberget och till hälften i odlingslandskapet mellan Höganäs och Kattarp. Dessutom finns en lite tuffare sträcka på ungefär 2,5 kilometer från Revet i Jonstorp till Stenbrottet vid Svanshall.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?