Tallskogsleden – en rofylld vandring mellan Råå och Planteringen

Välkommen till Tallskogsleden, som sträcker sig cirka fem kilometer mellan Råå i söder och Planteringen i norr. I området fanns fram till slutet av 1700-talet vidsträckta flygsandsfält och ljungmarker, som då kallades ”Råå Ljung” eller ”Råå Sand”. Dessa marker bebyggdes och planterades med tall i början av 1800-talet för att förhindra sandflykten.

Tallskogsleden i Guide Helsingborg

Till information på helsingborg.se om appen Guide HelsingborgTallskogsleden är en av de rundturer, utställningar och sevärdheter som finns med i appen Guide Helsingborg. Appen hjälper dig att hitta runt, hitta rätt och få storyn bakom sevärdheterna.

Upptäck appen Guide Helsingborg

Längs leden finns, förutom rester av de gamla tallplanteringarna, bland annat flera lekplatser, två markerade löpslingor, ett arboretum, flera grillplatser, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. Naturvärdena i området är stora, speciellt i sand- och ljungmarkerna, så njut av tallskogsdoften och en stunds rofylld promenad.

Tillgänglighet

Tallskogsleden går genom park- och naturområden, förbi bostadsområden och industrikvarter. Underlaget varierar mellan grus, asfalt och olika trottoarbeläggningar. Det finns inga trappor men några höga trottoarkanter. I skogskanten söder om Koppargatan finns en liten höjdskillnad som kan vara tung att köra uppför med rullstol. Halkbekämpning sker inte längs leden.

Karta och information

Karta över Tallskogsleden

Klicka på bilden för en större karta och läs mer om vad du kan uppleva längs Tallskogsleden här nedanför.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?