Då får du fyra av fyrverkerier

Visste du att man bara får fyra av fyrverkeri mellan klockan 16:00 och 04:00 mellan nyårsafton och nyårsdagen? Och att raketer med styrpinne inte får användas utan tillstånd? Här kan du läsa vilka regler för fyrverkerier som gäller i Helsingborg.

Sedan den 1 juni 2019 är raketer med styrpinne inte längre tillåtna att använda utan tillstånd och utbildning. Kravet gäller även raketer som är inköpta före lagändringen. Övriga typer av fyrverkerier påverkas inte av den ändrade bestämmelsen.

Fyrverkerier får användas på nyårsafton mellan klockan 16:00 och fram till klockan 04:00 på nyårsdagen. Under all övrig tid måste du ha tillstånd från polisen, på polisens webbplats kan du läsa mer om avgifter för prövning av tillstånd.

Du anmäler till polisen om någon skjuter fyrverkerier på annan tid eller på platser där det är förbjudet. Information om hur du kontaktar polisen i Helsingborg hittar du på polisens webbplats.

Det är alltid förbjudet att smälla av fyrverkerier vid:

  • Helsingborgs lasarett
  • Regiondjursjukhuset
  • Helsingborgs ridhus
  • Offentlig plats inomhus, till exempel en järnvägsstation.

Du kan läsa om vad som gäller i Helsingborg i de allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Helsingborgs stad (pdf 3 MB).

Läs mer om fyrverkerier på MSB:s webbplats.