Helsingborgsförslaget – för dig som har förslag på hur Helsingborg kan utvecklas

Helsingborgsförslaget är till för dig som har en idé eller ett förslag på hur staden kan utvecklas eller förbättras. Genom att lämna in ett Helsingborgsförslag har du möjlighet att engagera andra i frågor som du brinner för. Om tillräckligt många helsingborgare gillar ditt förslag skickas det vidare till stadens politiker. Här på sidan kan du också se förslag som andra helsingborgare har skickat in, lämna kommentarer och rösta på förslag som du gillar.

Alla som är folkbokförda i kommunen kan lämna förslag på hur Helsingborg och stadens verksamheter kan utvecklas eller förbättras. Du kan också skicka in ett förslag som företrädare för en organisation. Ditt förslag publiceras på stadens webbplats och ligger kvar där under 90 dagar. Om 100 helsingborgare stöttar ditt förslag skickas det vidare till de politiker som är ansvariga för den fråga som ditt förslag handlar om.

För att få så många röster som möjligt kan du dela förslaget med andra i sociala medier, via föreningar du är medlem i eller genom att prata med människor du känner. Genom att lämna in ett Helsingborgsförslag visas din idé på stadens webbplats så att du kan sprida den till andra. På det sättet kan du skapa stöd för förslag som är viktiga för dig.

Alla inskickade Helsingborgsförslag och kommentarer blir offentliga handlingar som vem som helst kan begära ut och läsa.

Lämna ett Helsingborgsförslag på e-service.helsingborg.se

Se alla Helsingborgsförslag på e-service.helsingborg.se

Vad händer med mitt förslag när jag skickat in det?

Frågor och svar om Helsingborgsförslaget

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.