STRING

STRING (South Western Baltic Sea Transregional Area – Implementing New Geography) är en medlemsorganisation i norra Europa som samlar regioner och större städer i det geografiska området från Hamburg i söder till Oslo i norr.

Organisationen STRING bildades 1999 som ett Interreg-projekt för att påverka och arbeta för ett beslut om den fasta förbindelsen över Fehmarn Bält.

Idag har organisationen 14 medlemmar och tillsammans arbetar parterna för att främja regional utveckling genom att driva infrastruktursatsningar och grön tillväxt. STRING satsar på att leda utvecklingen mot ett hållbart samhälle genom att etablera sig som en megaregion och en ”Green Hub” med hållbar infrastruktur och hög livskvalitet för sina invånare.

Helsingborgs stad blev medlem i STRING i juni 2022. Ett medlemskap i STRING innebär större möjligheter för Helsingborg att påverka satsningar inom infrastruktur och mer samarbete som främjar grön tillväxt. Två frågor som är prioriterade för staden är en utbyggnad av Västkustbanan och en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör.

STRING leds av en politisk styrgrupp (Political forum), där Helsingborgs stads representant är kommunstyrelsens ordförande Christian Orsing. Läs mer om STRING på stringnetwork.org.

Kontakt: Sofie Qvarfordt, sofie.qvarfordt@helsingborg.se.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.