HH-samarbetet

För att utveckla livskvalitet och tillväxt i regionen kring norra Öresund arbetar Helsingör och Helsingborg efter en gemensam strategi. Denna strategi bygger på vår vision om hur två städer – år 2035 – blivit en sammanhängande stad.

Strategin identifierar fem fokusområden som vi vill bli ännu starkare inom: destinationssamarbete, arbetsmarknad, stadsbyggnad, högre utbildning och infrastruktur.

Här kan du läsa En sammanbunden stad 2035 – Strategi för samarbetet mellan Helsingör och Helsingborg 2017–2020 (pdf 7,2 MB).

Helsingborg och Helsingör har tagit fram en gemensam planstrategi för den långsiktiga utvecklingen och lyfter fram dagens unika kvaliteter. Arbetet med den gemensamma planstrategin är en prioriterad insats i strategin En sammanbunden stad 2035. Här kan du läsa mer om En gränslös region – Gemensam planstrategi för Helsingborg och Helsingör (pdf 4 MB).

I maj 2015 presenterades en analys av näringslivet i Helsingborg och Helsingör. Analysen beskriver ett antal koncentrationer av branscher i regionen och pekar ut områden med extra stor potential för ett utökat samarbete mellan aktörer på båda sidor av sundet. Här kan du läsa mer om Regionala styrkor och branschkluster i HH (pdf 4 MB).

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right