Fonder för barn och unga

Socialnämnden förvaltar tre fonder som har anknytning till barn och unga. Sista ansökningsdag är den 30 april gällande år. För dig som har sökt kommer ett skriftligt besked med posten i juni. Du som förälder, tjänsteman eller förtroendeman kan ansöka om extra bidrag till barn och ungdomar som bor i Helsingborg.

Så ansöker du

Du skickar in din ansökan via stadens e-tjänst här.

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 30 april gällande år. Beslut om beviljande eller avslag kommer att skickas ut i maj.

Om du vill ha blanketten hemskickad, kontakta socialförvaltningens reception på telefon 042-10 67 47. Blanketten måste vara fullständigt ifylld.

Glöm inte att invänta slutskattesedel för 2021 innan du skickar in din ansökan.

Om fonderna

Socialnämnden har hand om tre fonder med anknytning till barn och ungdom: Helsingborgs samfond för barn, Lars Virgins barnhemsfond och Stiftelsen Ljungaskogs skolhems fond.

Helsingborgs samfond för barn

Fonden ska användas för att skapa gynnsamma utvecklingsmöjligheter för barn i Helsingborg i åldern 6 månader till 12 år. Du kan söka både till ett enskilt barn och till gruppverksamhet.

Lars Virgins barnhemsfond

Fonden ska användas till behövande barn och ungdomar i åldern 0-20 år som bor i Helsingborg. Föräldralösa barn har företräde. Hänsyn ska tas till mottagarens ekonomi.

Stiftelsen Ljungaskogs skolhems fond

Fonden ska användas som hjälp till en framtida utveckling eller som stipendier till välartade manliga elever som är eller varit omhändertagna på ungdomsvårdsskola genom Helsingborgs stads försorg.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.