Ramlösa, 2000

I bevarandeprogrammet kan du läsa om Brunnsparkens spännande historia som vistelseort för banditer och soldater, brunnsdrickande adel och flyktingar från andra världskriget.

Parkens byggnadsminnesmärkta bebyggelse växte fram i samband med att hälsobrunnen grundades på 1700-talet. Där finner du bland annat det pampiga Brunnshotellet som är Sveriges största träbyggnad, lasarett, varmbadhus och vackra villor.

I bevarandeprogrammet kan du även läsa om bebyggelsen utanför parken där du finner ståtliga sekelskiftesvillor, Birger Sjöbergs hus och rester av gamla jordbruksgårdar.

Kedjehusbebyggelse i suterräng från 1960- talets slut med murade fasader och plana tak är exempel på det moderna kulturarvet.

Bevarandeprogrammet antogs av kommunfullmäktige 24 maj 2000.

Bevarandeprogrammet för Ramlösa är här uppdelat i två delar. Första delen handlar om kvarter som börjar på bokstäverna A-K. Andra delen handlar om kvarter som börjar på K-Ö.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.