Bada vid Banana Bay i Oceanhamnen?

Vid Pixlapirens strandhäng Banana Bay fanns en tillfällig plats där du kunde bada.  I samband med avvecklingen av Pixlapiren under hösten 2023  avvecklades även Banana Bay och de möjligheter till bad som fanns där.

Under våren 2024 kommer vi att börja fylla ut i hamnbassängen där Banana Bay legat, som en förberedelse för det nya badhuset och den fortsatta utvecklingen och framtida bygget av stadsdelen Oceanhamnen. Det innebär att släntkajen flyttas nån meter ut i vattnet.

Förberedelserna för ett nytt badhus pågår och det beräknas stå klart 2027 om allt går enligt plan. Det kommer även att bli någon form av bad i själva hamnbassängen, exakt hur det ska utformas är inte bestämt ännu.

Vi har undersökt möjligheten att sätta en tillfällig badstege på andra platser under tiden, men utifrån säkerhetsaspekter och det faktum att stora delar av området är fortsatt byggarbetsplats en tid framöver har vi gjort bedömningen att det tyvärr inte är möjligt i dagsläget.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.