Örby ängar

Örby ängar hittar du norr om Rydebäck i södra Helsingborg. Här finns två badplatser och du når dem via Landskronavägen och Sundsgårdens folkhögskola.

De båda badplatserna ligger i naturreservatet Örby ängar, med flera kilometer av finkornig sandstrand och vidsträckta strandhedar. Läs mer om naturreservatet Örby ängar.

Om du har hund kan den bada vid hundbadplatsen. Den sträcker sig 220 meter söderut från den grusparkering som ligger söder om Råå småbåtshamn, mellan de två badplatserna Örby ängar norra och Örby ängar . Du hittar en karta över hundbadet på Örby ängar här.

Örby ängar norra

I den norra delen av Örby ängar, med utsikt över aktiviteterna i Råå småbåtshamn, ligger en härlig sandstrand. Här är det mycket långgrunt, vilket gör det till många barnfamiljers favoritbadplats. Kommer du med bil kan du parkera strax söder om hamnen.

Ungefärlig adress: Västindiegatan 30
Koordinater: 55.989462, 12.748411

Person i solstol på stranden vid Örby ängar norra

Här hittar du:

För din säkerhet finns:

  • Livräddningsbojar

Örby ängar

Badplatsen i den södra delen av Örby ängar gränsar till en vidsträckt strandhed med buskvegetation och våtmark. Här har du även goda möjligheter till promenad, cykling och ridning. Kommer du med bil kan du parkera vid Listorps idrottsplats.

Ungefärlig adress: Örbyvägen
Koordinater: 55.984749, 12.751977

Person på bänk på Örby ängar

Här hittar du:

För din säkerhet finns:

  • Livräddningsbojar

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?