Örby ängar

Örby ängar hittar du norr om Rydebäck i södra Helsingborg. Här finns två badplatser och du når dem via Landskronavägen och Sundsgårdens folkhögskola.

De båda badplatserna ligger i naturreservatet Örby ängar, med flera kilometer av finkornig sandstrand och vidsträckta strandhedar. Läs mer om naturreservatet Örby ängar.

Om du har hund kan den bada vid hundbadplatsen. Den sträcker sig 220 meter söderut från den grusparkering som ligger söder om Råå småbåtshamn, mellan de två badplatserna Örby ängar norra och Örby ängar . Du hittar en karta över hundbadet på Örby ängar här.

Örby ängar norra

I den norra delen av Örby ängar, med utsikt över aktiviteterna i Råå småbåtshamn, ligger en härlig sandstrand. Här är det mycket långgrunt, vilket gör det till många barnfamiljers favoritbadplats. Kommer du med bil kan du parkera strax söder om hamnen.

Ungefärlig adress: Västindiegatan 30
Koordinater: 55.989462, 12.748411

Person i solstol på stranden vid Örby ängar norra

Här hittar du:

För din säkerhet finns:

  • Livräddningsbojar

Örby ängar

Badplatsen i den södra delen av Örby ängar gränsar till en vidsträckt strandhed med buskvegetation och våtmark. Här har du även goda möjligheter till promenad, cykling och ridning. Kommer du med bil kan du parkera vid Listorps idrottsplats.

Ungefärlig adress: Örbyvägen
Koordinater: 55.984749, 12.751977

Person på bänk på Örby ängar

Här hittar du:

För din säkerhet finns:

  • Livräddningsbojar

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.