Du som behöver hjälp med att ta kontroll över din ekonomi

Om du får in mindre pengar än tidigare är det bra om du kan agera så fort som möjligt. Låt inte tiden gå, för det kan vara svårt och ta tid att göra omställningar i ekonomin. Det finns mycket du kan göra själv, men tveka inte att be om hjälp innan problemen fördjupas.

Det är många som drar sig för att berätta om ekonomiska problem, men det är viktigt att våga prata om pengar. Prata med människor i din omgivning – kompisar, familjen eller någon bekant – kanske någon av dem kan hjälpa dig att ta tag i situationen. 

Tycker du att det är svårt att veta var du ska börja eller hur du kan göra en budget, kontakta kommunens budget- och skuldrådgivare. De har råd, tips och kan ge dig stöd. Rådgivningen är gratis och du kan vara anonym om du vill ha allmänna råd. 

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.