Kungshults vårdboende

Vårdboendet ligger på Mariastaden med fina grönområden och promenadstråk i omgivningarna. Kungshults vårdboende är nybyggt och vi startade vår verksamhet i september 2015. Huset är toppmodernt med den senaste tekniken och komforten. Kungshults vårdboende har 72 lägenheter som är fördelade på tre våningar.

Boendemiljö

Lägenheterna är cirka 32 kvadratmeter. Rummen är utrustade med egen toalett, dusch och en köksbänk med kylskåp, vask samt uttag till mikrovågsugn, kaffekokare och liknande. I huset finns gemensamma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum. För boende som är par kan vi erbjuda lägenheter vägg i vägg med dörr mellan dessa. Balkong finns på varje våning. En del av lägenheterna är särskilt riktade till personer med demenssjukdom. Dessa lägenheter har uteplats på innergården.

På dörrarna sitter så kallade hotellås. Hyresgästerna har en bricka kring halsen eller på armen och när de närmar sig sin dörr låser den upp sig automatiskt. Inifrån är dörren alltid öppen, precis som på hotell. På så sätt kan obehöriga aldrig komma in i rummen och hyresgästerna kan aldrig bli utelåsta. På innergården kan du slå dig ner och njuta av naturen bland doftande blommor, växter och fruktträd. Här finns också en boulebana. På vårdboendet finns även en vinterträdgård där du kan njuta av de olika årstiderna

Kontakt

Kungshults vårdboende
Patronens väg 65 B
254 50 Helsingborg
Telefon, driftschef: 042-10 66 15
Våning 0: 042-10 35 61
Våning 1: 042-10 35 59
Våning 2: 042-10 35 60
Visa på karta