Ungdomsrådet

Ungdomsrådet är ett opolitiskt råd för dig som är 15-20 år. Som medlem har du möjlighet att driva frågor och föra fram ungdomarnas åsikter i Helsingborgs stad. Rådet har ett samarbete med stadens politiker där du kan påverka och tycka till om de politiska beslut som fattas i staden. Vill du veta mer? Kom på ett av våra öppna möten.

Delta i våra öppna möten

Ungdomsrådet har öppna möten på tisdagar varannan vecka klockan 16.30–18.30. Du som är ung i Helsingborg är välkommen att delta oavsett om du är medlem eller inte. Det är drop-in, vilket betyder att du inte behöver anmäla dig till oss innan.

Adress: Helsingborgs Rådhus, Drottninggatan 2. Anmäl dig i receptionen när du kommer dit. Givetvis bjuder rådet på fika!

Möten 2023:17 januari, 31 januari, 14 februari, 28 februari, 14 mars, 28 mars, 11 april, 25 april, 23 maj, 30 maj, 29 augusti, 12 september, 26 september, 24 oktober, 7 november, 21 november, 5 december och 12 december.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Ungdomsrådet på sociala medier

Instagram    Facebook

Ungdomsrådets medlemmar

Medlemmarna i rådet fungerar som en länk mellan politiker och Helsingborgs ungdomar. Detta gör ungdomsrådet genom att driva egna frågor, skriva yttranden på politikernas förslag (remisser) och tycka till om olika program och ämnen som påverkar unga i staden.

Ungdomsrådet deltar i projekt som till exempel:

  • Ungdomars inflytande i staden
  • Aktuella samhällsfrågor
  • Lokala verksamheter
  • Medborgardialoger med unga

Ungdomsrådets möten med politikerna

Utöver ungdomsrådets öppna möten träffar ungdomsrådet stadens politiker ett par gånger per termin. För att delta på dessa möten behöver du vara medlem i ungdomsrådet. Det går också bra att kontakta rådet om du vill lyfta en specifik fråga. Politikerna är representanter från Helsingborgs idrotts- och fritidsnämnd, barn- och utbildningsnämnd, samt kommunstyrelsen.

Ungdomsrådet är även med i ett ungdomsnätverk i nordvästra Skåne samt medlem i riksorganisationen SVUNG (Sveriges Ungdomsråd). Tillsammans arrangerar vi gemensamma träffar, håller i workshops och driver frågor. Vi tror att vi tillsammans har en större möjlighet att påverka och dessutom är det väldigt roligt att träffa andra ungdomar som vill förbättra samhället.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.