Boende för barn och ungdomar

För barn och ungdomar med svår funktionsnedsättning finns Tellusgatans boende. Det är en bostad med särskild service som ligger i Ödåkra, strax utanför Helsingborg.

Här har barnet ett eget rum och det finns tillgång till gemensamma utrymmen som ingår i ett vanligt hem, till exempel kök och vardagsrum.

Utanför boendet ligger en stor trädgård med lekplats. Det finns fina promenadstråk i närheten. Det är nära till service och busshållplats.

Så ansöker du

Du som är vårdnadshavare, god man eller förmyndare kan ansöka om bostad med särskild service för barn och ungdomar genom e-tjänsten Ansökan om insatser eller genom att fylla i blanketten för ansökan om insatser enligt LSS (pdf, 219 kb). Du kan också ansöka genom att ringa Helsingborg kontaktcenter, telefon 042-10 50 00. En LSS-handläggare kontaktar dig senast nästkommande vardag.

Handläggaren påbörjar sedan skyndsamt en utredning av barnets situation och behov. När utredningen är klar får du hem ett skriftligt beslut. Är du missnöjd med beslutet kan du överklaga det till Förvaltningsrätten. Lämna din överklagan till vård- och omsorgsförvaltningen inom tre veckor från den dag du fick ta del av beslutet. Du måste bland annat beskriva varför du tycker att beslutet ska ändras. Mer information om hur du gör för att överklaga framgår av beslutet.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?