Boende för barn och ungdomar

För barn och ungdomar med svår funktionsnedsättning finns Tellusgatans boende. Det är en bostad med särskild service som ligger i Ödåkra, strax utanför Helsingborg.

Här har barnet ett eget rum och det finns tillgång till gemensamma utrymmen som ingår i ett vanligt hem, till exempel kök och vardagsrum.

Utanför boendet ligger en stor trädgård med lekplats. Det finns fina promenadstråk i närheten. Det är nära till service och busshållplats.

Så ansöker du

För att ansöka om bostad med särskild service för barn och ungdomar kontaktar du Helsingborg kontaktcenter, telefon 042-10 50 00. Du blir kontaktad av en LSS-handläggare senast nästkommande vardag.

Bostad med särskild service för barn och ungdomar ingår i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Du som är vårdnadshavare, god man eller förmyndare kan ansöka om en plats på Tellusgatans boende genom att använda e-tjänsten Ansökan om insatser  eller genom att fylla i blanketten för ansökan om insatser enligt LSS, pdf 219 kB. Handläggaren påbörjar sedan skyndsamt en utredning av barnets situation och behov. När utredningen är klar får du hem ett skriftligt beslut. Är du missnöjd med beslutet kan du överklaga det till Förvaltningsrätten. Lämna din överklagan till vård- och omsorgsförvaltningen inom tre veckor från den dag du fick ta del av beslutet. Du måste bland annat beskriva varför du tycker att beslutet ska ändras. Mer information om hur du gör för att överklaga framgår av beslutet.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right