Vill du vara med i tunneljuryn?

Vill du vara med och påverka vem som får uppdraget att måla en gång- och cykeltunnel under Malmöleden? Nu söker vi invånare till juryn som ska välja ut tre favoriter av de inkomna förslagen. Hör av dig till oss senast 15 juni. Först till kvarn gäller och du som kommer med får ett presentkort på 150 kronor.

Kom med i juryn!

Under maj har konstnärer och konstnärliga skickat in bidrag till vår tävling om att få måla gång- och cykeltunneln under Malmöleden, mellan Närlunda och Gåsebäcksvägen (se kartan nedan). Nu söker vi invånare till juryn som ska välja ut tre favoriter av de inkomna förslagen. Alla är välkomna i juryn, du behöver inte några förkunskaper. De utvalda bidragen ställer vi sedan ut i tunneln och allmänheten får rösta fram en vinnare.

Som tack för ditt deltagande i juryn får du ett presentkort på 150 kronor som gäller i Helsingborgs city. Anmäl dig till moa.sundberg@helsingborg.se senast måndag 15 juni. Anmälan är bindande och det är först till kvarn-principen som gäller (max antal i juryn är 20 personer).

Datum då juryn ska träffas: onsdag 17 juni klockan 18.00

Plats: Brandstationen Gåsebäck, Gåsebäcksvägen 2, Helsingborg

Så här går tävlingen om att få måla tunneln till

  • Till och med 17 maj 2020 kunde alla som ville lämna in förslag till motiv. Enskilda personer och en grupp av personer kunde skicka in förslag som skulle bestå av en skiss, beskrivning och/eller en idépresentation om hur tunneln skulle kunna målas om. Se bild med mått och rityta.
  • En jury som består av invånare och konstkunniga väljer sedan ut tre finalister. Alla som deltagit får en bekräftelse på att vi mottagit förslaget, men enbart de tre finaldeltagarna kommer att kontaktas vidare. Eventuellt ber vi finalisterna att göra mer detaljerade skisser/idépresentationer.
  • De tre finalbidragen ställer vi i tunneln i juni, där allmänheten får rösta fram vinnaren.
  • Vinnaren får uppdraget att måla tunneln och 30 000 kronor exklusive moms att göra detta för, plus material och eventuella andra omkostnader.
  • Konstverket ska målas i slutet av juli. Eventuellt samkörs målningen med med Gåsebäcksfesten den 31 juli-1 augusti, men det är i dagsläget osäkert om Gåsebäcksfesten blir av.