Vi målade om två gång- och cykeltunnlar i Rydebäck och förbättrade belysningen

Björn Svensson

Under maj målade vi färgglada konstverk i gång- och cykeltunnlarna i Rydebäck. Vi satte upp ny och bättre belysning längs gångvägen för att knyta samman stråket och skapa en tryggare och ljusare känsla.

Det här har vi gjort

I slutet av 2018 målade vi om gång- och cykeltunneln under Storövägen i Rydebäck. I maj 2019 målade vi om de två gång och cykeltunnlarna under Ytterövägen. Vi satte också upp ny belysning längs gångstråket för att knyta ihop området och skapa en tryggare och ljusare känsla.

Vi ville arbeta med tunnlarna eftersom de har upplevts som mörka och slitna. Det var längesedan tunnlarna målades och vi kom vi fram till att det var dags att rusta upp dem. Vi förbättrade samtidigt belysningen i tunnlarna och vi ökar och sätter upp ny belysning längs gångstråken. Gång- och cykeltunnlar är generellt platser som pekats ut som otrygga i våra trygghetsdialoger och är därför ett av våra prioriterade områden under 2019.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.