Kontakt

Ta gärna kontakt med oss i ett tidigt skede om du vill bygga något. Helsingborg kontaktcenter kan svara på allmänna frågor och kan hjälpa dig vidare om du behöver komma i kontakt med till exempel bygglovsenheten.

Allmänna frågor kring bygglov med mera

Helsingborg kontaktcenter svarar på allmänna frågor om bygglov och hur en bygglovsansökan går till. Du kan också höra av dig dit om du vill söka bygglov via blankett istället för via våra e-tjänster. Helsingborg kontaktcenter har öppet måndag till onsdag 08:00-17:00, torsdag 08:00-18:00 och fredag 08:00-17:00.

Kontakt:

Boka rådgivning med bygglovsenheten

Boka gärna ett rådgivningsmöte med en av våra handläggare för att diskutera dina byggplaner redan innan du lämnar in din bygglovsansökan. Du kan boka tid för rådgivning själv eller kontakta Helsingborg kontaktcenter om du vill ha hjälp med bokningen.

Du kan få rådgivning via Teams, per telefon eller på plats i stadsbyggnadshuset på Järnvägsgatan 22. Vänligen ange vid bokning hur du önskar att rådgivningsmötet hålls.

Boka rådgivning:

  • Boka själv:

Rådgivning bygglov för flerbostadshus och kommersiell fastighet. 

Rådgivning bygglov för privat fastighet, kolonistuga och fritidshus 

  • För att avboka mötet gör du det via min sida (se länk i bekräftelsemejl). Tänk på att du måste boka av din tid senast två timmar innan om du inte behöver tiden.  
  • Behöver du hjälp kring din bokning, ta kontakt med Helsingborg Kontaktcenter: kontaktcenter@helsingborg.se eller 042-105000. 

Möte via Teams eller telefon:

Om du har haft önskemål om möte via Teams så får du en mötesinbjudan via e-post. Vid telefonmöte så ringer en av våra handläggare upp dig.

Komma på besök:

Om du har bokat rådgivning hos oss i stadsbyggnadshuset, så är du välkommen till Järnvägsgatan 22, ingång via Järnvägsgatan eller parkeringsdäcket på Helsingborg C.

Pågående ärenden eller bygglovsfrågor som kräver en bedömning eller tolkning

Har du frågor i ett pågående ärende hör du av dig direkt till din handläggare eller kontaktar Helsingborg kontaktcenter, som kan hjälpa dig att få kontakt med rätt person på bygglovsenheten. Kontaktcenter hjälper dig också att få kontakt med bygglovsenheten om du har frågor som kräver en bedömning eller tolkning i ett enskilt fall.

Kontakt:

  • Din handläggare på bygglovsenheten. Se kontaktuppgifter i brev och beslut.
  • Bygglovsenheten via Helsingborg kontaktcenter. Se ovan.

Beställa ritningar och handlingar

Du kan beställa äldre ritningar på din fastighet från bygglovsarkivet. Besöker du oss får du hjälp av Helsingborg kontaktcenter på Stortorget 17.

Läs mer om hur du beställer ritningar från bygglovsarkivet .

Beställa kartutdrag

Du som äger en fastighet kan för eget bruk beställa ett utdrag från kommunens kartdatabas hos Helsingborg kontaktcenter.

Läs mer om hur du beställer kartutdrag.

Beställa nybyggnadskarta

Om du ska bygga nytt behöver du en nybyggnadskarta. Du beställer den hos Helsingborg kontaktcenter eller stadsbyggnadsförvaltningens kart- och mätenhet.

Läs mer om hur du beställer nybyggnadskarta.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.