Vecka 19 2023

Strax innan klockan 12 på torsdagen den 11 maj larmades polisen till industriområdet söder om Väla skog, där en misstänkt skottlossning inträffat. Två personer, båda män i 25-årsåldern, skadades allvarligt och fick föras till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök alternativt dråpförsök.

Polisen spärrade av ett område och under dagen sökte man efter misstänkta gärningspersoner både i området samt i Mariastaden.

Staden aktiverade sin EST-grupp (Effektiv samverkan för trygghet) där vi koordinerar olika åtgärder för att skapa trygghet på Berga samt för att stödja polisen i deras arbete. Under torsdagen var trygghetsvärdar som representerar staden närvarande både på Berga samt Mariastaden. Värdarna är klädda i gula västar och genom sin närvaro skapar de trygghet för stadens invånare och avskräcker de som vill begå brott.

Fortsatt eldningsförbud råder, för aktuell information läs på Räddningstjänsten Skåne nordvästs webbplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.