Bli god man eller förvaltare

Det behövs fler gode män och förvaltare. Vi söker helt vanliga privatpersoner som vill göra en god insats för en medmänniska. Du får både utbildning och handledning längs vägen.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Som god man eller förvaltare är du tryggheten för en annan människa. Du ser till att hyran blir betald, håller ett öga på sparkontot, hjälper till att boka tid på vårdcentralen, stöttar i myndighetskontakter och hör av dig för att fråga om allt är bra.

Vem som behöver god man eller förvaltare varierar. Det kan vara personer med funktionsnedsättning, med demens, de som har tappat greppet om sin ekonomi eller hamnat utanför samhället. Det kan även behövas en god man eller förvaltare för ensamkommande barn, för försvunna eller okända personer, eller vid motstridiga intressen vid en rättshandling.

Att få en god man är frivilligt, det bygger på en handskakning om att försöka få ordning på saker tillsammans. När det inte räcker med en god man kan det utses en förvaltare. Det är en tvångsåtgärd som begränsar huvudmannens möjlighet att fatta egna, juridiska beslut och att hantera sin egendom.

Som god man och förvaltare får du utbildning för att komma igång och arvode för ditt uppdrag. De flesta uppskattar möjligheten att göra en viktig samhällsinsats.

Anmäl ditt intresse för att bli god man eller förvaltare genom att använda vår e-tjänst. Du behövs verkligen!

Till intresseanmälan

Frågor och svar

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.