Så rustade vi upp Planteringen

Barn som planterar lökar i Lilla parken på Planteringen hösten 2018.

Efter den omfattande upprustningen av Tallskogsleden var det dags för Lilla parken. Under vintern fortsatte  vi planeringen för upprustningen och maj 2019 invigde vi parken, som fått en helt ny skrud.

Under 2018 arbetade vi med att göra parkstråket Söder om Söder vackrare, tryggare och tillgängligare. Därefter flyttade vi fokus till Lilla parken på Planteringen. Vi startade i november 2018 då vi tillsammans med skolbarn från området planterade 15 000 pärlhyacintlökar. En plantering som skapade en lång blå orm längs hela parken till våren 2019 när den blommade för första gången.

–  Vi har haft bra samtal med engagerade invånare och skolelever på Planteringen under årens lopp genom våra trygghetsturnéer och andra dialogprojekt. Just den här parken har varit Planteringens svarta får och har inte fått någon större omsorg på länge. Men nu är det äntligen dags och det är tack vare invånarnas önskemål! Det ska bli jättekul att tillsammans med Viktoriahusets fritidsgård lyfta den här miljön så att boende på Planteringen börjar använda parken mer, säger Josette Dahlin på stadsbyggnadsförvaltningen.

Under vintern 2019 fortsatte planeringen på stadsbyggnadsförvaltningen och i maj invigde vi parken som fått en helt ny skrud och stod i full blom.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?