Planteringen

Efter den omfattande upprustningen av Tallskogsleden är det nu dags för Lilla parken. Under vintern fortsätter vi planeringen för upprustningen och maj 2019 inviger vi parken, som då fått en helt ny skrud.

Under 2018 som gått har vi arbetat med att göra parkstråket Söder om Söder vackrare, tryggare och tillgängligare. Nu har vi flyttat fokus till Lilla parken på Planteringen. Vi startade i november 2018 då vi tillsammans med skolbarn från området planterade 15 000 pärlhyacintlökar. En plantering som skapar en lång blå orm längs hela parken till våren 2019 när den blommar.

–  Vi har haft bra samtal med engagerade invånare och skolelever på Planteringen under årens lopp genom våra trygghetsturnéer och andra dialogprojekt. Just den här parken har varit Planteringens svarta får och har inte fått någon större omsorg på länge. Men nu är det äntligen dags och det är tack vare invånarnas önskemål! Det ska bli jättekul att tillsammans med Viktoriahusets fritidsgård lyfta den här miljön så att boende på Planteringen börjar använda parken mer, säger Josette Dahlin på stadsbyggnadsförvaltningen.

Under vintern 2019 fortsätter planeringen på stadsbyggnadsförvaltningen och i maj inviger vi parken som då har fått en helt ny skrud och står i full blom. Tryggare och färgrikare kommer det garanterat att bli!