Boendemiljö

Om du har problem i din boendemiljö eller blir störd av något ska du i första hand vända dig till din hyresvärd, bostadsrättsförening eller till den verksamhet som orsakar problemet. Efter tre veckor utan besked kan du gå vidare med din anmälan till miljöförvaltningen.

Oavsett var störningen kommer ifrån eller vem som orsakar den är det alltid bäst att först prata med den person eller verksamhet som orsakar problemet eller är ansvarig för att åtgärda det.

Om du till exempel störs av en granne är det bra att prata med hen först, innan du kontaktar din hyresvärd. Vänta sedan ett tag och se om störningarna upphör. Hjälper det inte att prata med grannen, ta upp problemet med hyresvärden eller styrelsen i din bostadsrättsförening.

Är det en verksamhet som du störs av, till exempel en restaurang, diskotek, gym eller verkstad, ska du kontakta personen som driver verksamheten.

Gå vidare med anmälan

Om du efter tre veckor inte fått något besked om hur eller när problemet ska åtgärdas från hyresvärden eller den som orsakar det, kan du gå vidare med din anmälan till miljöförvaltningen.

På länken nedan hittar du en blankett för att anmäla olika brister och problem i din boendemiljö. Du kan också använda e-tjänsten för att skicka in din anmälan.

Anmälan om brist i bostadsmiljön (pdf 114 kB).
När du fyllt i blanketten lämnar du den till din hyresvärd eller den verksamhet som orsakar problemet.