Boendemiljö

Om du har problem i din boendemiljö eller blir störd av något ska du i första hand vända dig till din hyresvärd, bostadsrättsförening eller till den om orsakar problemet.

För att beskriva och dokumentera problemet är det bra att ladda ner och fylla i blanketten Anmälan om brist i bostadsmiljön. Du lämnar eller skickar sedan blanketten till din hyresvärd, fastighetsskötare eller någon annan ansvarig. Efter det kan du i de allra flesta fall få hjälp att åtgärda störningen.

Är du osäker på hur eller om du ska anmäla störningen, kan du kontakta Helsingborg kontaktcenter på telefon 042- 10 50 00 för att prata med en kommunvägledare.

Om du inte får svar

Om du efter tre veckor inte har fått något svar om hur eller när störningen ska åtgärdas från den som ansvarig eller den som orsakar problemet, kan du gå vidare med din anmälan till miljöförvaltningen. Men innan dess ska du ha gjort det du kan för att själv rätta till den störning som du upplever i din bostad.

Om det till exempel är buller från grannarnas lägenhet som du störs av, så ska du ha pratat med dem. Om det gäller problem i din lägenhet så har du redan vänt dig till din hyresvärd eller bostadsrättsföreningen utan att få svar. Därefter gör du din anmälan i stadens e-tjänster och legitimerar dig med e-legitimation.

Om ditt ärende handlar om grannosämja, ska du bara ta kontakt med din hyresvärd eller fastighetsägare, eftersom det inte ingår i miljöförvaltningens tillsynsansvar.

Längre handläggningstid under sommaren

Från juni till augusti har miljöförvaltningen lägre bemanning på grund av semestrar. Detta kan innebära att vår handläggningstid blir längre och att ditt ärende behandlas längre tid än vanligt.

På sommaren är många av oss utomhus och aktiviteterna är fler. Det är härligt, men kan samtidigt öka risken för störningar hos omgivningen. Vissa störningar får du och din omgivning acceptera, medan andra störningar behöver åtgärdas.

När miljöförvaltningen bedömer om en bullerstörning inomhus är en olägenhet, utgår vi från att fönster och dörrar är stängda. Det kan vara bra att känna till innan du anmäler en störning från buller utomhus.

Så handlägger vi ditt ärende

När du har skickat in din anmälan handlägger miljöförvaltningen ditt ärende. I vanliga fall går det till såhär:

Under rubrikerna nedan finns mer information om hur du kan hantera olika störningar och problem i din boendemiljö.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?