Rök och eldning

Om du blir störd av att någon annan eldar, ska du börja med att ta kontakt med den personen. Om du inte blir lyssnad på och upplever att störningen fortsätter kan du ärendet vidare till miljöförvaltningen.

När du tar kontakt med den som stör dig med sin eldning kan du hänvisa till de föreskrifter som gäller för eldning i Helsingborgs stad och de råd som finns om kaminer och eldstäder.

Ta ärendet vidare

Om du efter tre veckor inte har fått något besked om vad den ansvarige ska göra åt störningen och upplever att den blivit långvarig, kan du gå vidare med en anmälan till miljöförvaltningen via vår e-tjänst för klagomål i boendemiljö.

När du skickat in din anmälan handlägger miljöförvaltningen ditt ärende. Kom ihåg att de uppgifter som du då lämnar in (inklusive e-postadress) blir en allmän handling, vilket betyder att de kan bli offentliga om någon begär att få ut dem. Om du vill vara anonym har miljöförvaltningen svårt att driva ärendet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.