Drömskogen – en plats att leka i

Drömskogen är ett lekvänligt skogsparti i Pålsjö skog. Här sätter barnens egen fantasi och känsla för skogen gränserna för vad det går att hitta på.

Vi har skapat Drömskogens miljö utifrån Helsingborgs fjärdeklassares drömmar om hur en skog borde se ut. Det är helt enkelt en fantastisk plats för barn att leka i. Välkommen att själv upptäcka Drömskogen!

Det här kan du göra

Klättra, gå balansgång, bygg koja, ta skydd från vinden, grilla eller titta på fåglar. Egentligen är det barnens egen påhittighet som sätter gränserna för vad de kan göra i Drömskogen. Drömskogen är ingen ny lekplats utan en plats för barn att leka i skogen.

Drömskogen i Guide Helsingborg

I appen Guide Helsingborg finns information om Drömskogen och vilka väsen som gömmer sig bland skog och sten. Väsendalen, Ugglegläntan och Kloke Bok väntar på dig! Stanna gärna en stund på varje plats. Upptäck Drömskogen med appen Guide Helsingborg!

Figurer i sten och trä

Drömskogen är utsmyckad med figurer i sten och trä. Se om du kan hitta ugglan i ugglegläntan eller leta efter väsen i väsendalen. Mikael Liljeqvist heter konstnären bakom skulpturerna.

Mullestigen vid Drömskogen

Skylt vid Mullestigen vid Drömskogen i Pålsjö skog i Helsingborg. (foto: Linda Hellberg)Helsingborg stad har tillsammans med Friluftsfrämjandet gjort en mullestig vid Drömskogen. Det är en stig in i skogen bakom ett av vindskydden. Utmed stigen står skyltar med olika uppdrag som du kan göra utmed stigen, till exempel smyga det tystaste du kan, springa uppför backen och rulla ner, gå balansgång på stocken och så vidare. Mullestigen är öppen för alla.

Hitta till Drömskogen

Du hittar Drömskogen i ett litet skogsparti i Pålsjö skog där naturen är relativt vild och orörd. Du kan nå skogen via den södra entrén vid Thalassas parkering eller via den norra entrén vid Dag Hammarskjölds väg.

Karta

Drömskogen är området mellan motionsspåret och Dag Hammarskjölds väg och angränsar till två parkeringsområden.

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från ArcGIS. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?