Wilson Park, Husensjö och Sofieberg

Wilson Park, Husensjö och Sofieberg är tre bostadsområden från första halvan av 1900-talet med framför allt villor. Här bor drygt 5 000 personer.

Wilson Park

Namnet Wilson Park kommer från Anders Wilson, en byggmästare som i slutet av 1800-talet köpte ett landområde av Helsingborgs stad. Syftet var att anlägga en villastad för helsingborgare med en hel del pengar. Men försäljningen gick trögt och marken styckades i mindre tomter som såldes till framför allt hantverkare och yrkesarbetare. Många hus byggdes av ägarna själva, ofta utan ritningar.

Under första halvan av 1900-talet byggdes det flera villor på Wilson Park, men också en del hyreshus.

Husensjö

Ursprunget till Husensjö är åtta små hus vid Husensjövägens norra sida. De byggdes vid slutet av 1800-talet, och strax därefter byggdes ytterligare ett 15-tal villor i området. Men det var först efter första världskriget som byggandet kom igång på allvar.

Sofieberg

Sofieberg var från början ett sommarnöje och ett jordbruk som tillhörde en handlare med namnet C E Hedström. På 1950-talet köpte Helsingborgs stad en del av marken och snart togs det första spadtaget till villaområdet Sofieberg som var fullt utbyggt 1962.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.