Planteringen, Miatorp

Planteringen och Miatorp ligger i södra Helsingborg och har tillsammans ungefär 5 300 invånare.

Planteringen

Planteringen har fått sitt namn av de stora tallplanteringar från 1800-talets början som skulle binda flygsanden i området. Området har en blandad bebyggelse med flerbostadshus, villor, radhus och affärslokaler. I den norra delen av området finns ett litet centrum med livsmedelsaffär och vårdcentral. På Planteringen finns förskolorna Nallens förskola, Nyponrosens förskola, Pinjens förskola, Rosenknoppens förskola, Tallkottens förskola och Viktoria förskola.

Runt omkring Planteringen finns industrier och transportleder men i bostadsområdet finns flera grönområden. Triangelskogen i norr och Tallskogen i söder är rester av den gamla tallplanteringen. Vandringsleden Tallskogsleden tar dig genom de båda skogarna. Vid Planteringens centrum finns två mindre parker med lekplats.

Miatorp

Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå. På området finns främst flerbostadshus och villor från 20-talet och framåt. Vid Landskronavägen ligger bostadsområdet Lussebäcken med vårdboendet Lussebäcksgården och Lussebäckens förskola.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?