Planteringen, Miatorp

Planteringen och Miatorp ligger i södra Helsingborg och har tillsammans ungefär 5 300 invånare.

Planteringen

Planteringen har fått sitt namn av de stora tallplanteringar från 1800-talets början som skulle binda flygsanden i området. Området har en blandad bebyggelse med flerbostadshus, villor, radhus och affärslokaler. I den norra delen av området finns ett litet centrum med livsmedelsaffär och vårdcentral. På Planteringen finns förskolorna Nallens förskola, Nyponrosens förskola, Pinjens förskola, Rosenknoppens förskola, Tallkottens förskola och Viktoria förskola.

Runt omkring Planteringen finns industrier och transportleder men i bostadsområdet finns flera grönområden. Triangelskogen i norr och Tallskogen i söder är rester av den gamla tallplanteringen. Vandringsleden Tallskogsleden tar dig genom de båda skogarna. Vid Planteringens centrum finns två mindre parker med lekplats.

Miatorp

Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå. På området finns främst flerbostadshus och villor från 20-talet och framåt. Vid Landskronavägen ligger bostadsområdet Lussebäcken med vårdboendet Lussebäcksgården och Lussebäckens förskola.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.