Ättekulla

Bostadsområdet Ättekulla ligger i södra Helsingborg och består av både villor och flerfamiljshus. Namnet Ättekulla kommer av att man hittat fornlämningar på området. Ättekulla är en sammansättning av orden ätt, som betyder familj eller släkt, och kulla som betyder kulle eller gravplats.

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla tog form i slutet av 1950-talet, men på grund av alla fornlämningar dröjde det till en bit in på 1970-talet innan arbetet kom igång. Öster om bostadsområdet, på andra sidan Österleden, växte samtidigt Ättekulla industriområde fram.

På Ättekulla bor drygt 2 000 personer, en del i friliggande villor men de flesta i bostadsrätterna i flerfamiljshusen. Här finns ett centrum med flera butiker och det är inte långt till Ättekulla naturreservat. På Ättekulla ligger också Ättekullaskolan, Rimfaxe förskola och Ättekulla förskola.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.