Kattarp och Hasslarp

Samhällena Kattarp och Hasslarp ligger cirka 15 kilometer norr om Helsingborg. Båda orterna växte fram vid slutet av 1800-talet och har tillsammans ungefär 1 200 invånare.

Kattarp

Kattarp är en mycket gammal kyrkby som blev en järnvägsknut vid slutet av 1800-talet. Samhället ligger vid järnvägen mellan Göteborg och Malmö och har täta tågförbindelser både norrut med Ängelholm och söderut med Helsingborg, Lund och Malmö.

Kattarp har byggts ut med villor i flera omgångar. I samhället finns både förskola och skola men också vårdboendet Lundhagen. 

Hasslarp

Villasamhället Hasslarp ligger mitt mellan Helsingborg och Ängelholm och har bra bussförbindelser med båda städerna.

Hasslarp grundades vid slutet av 1800-talet, då ett sockerbruk anlades där järnvägen mellan Kattarp och Åstorp korsar Hasslarpsån. Sockerbruket lades ner på 1990-talet, men de stora vattenfyllda dammarna vid utkanten av gamla sockerbruksområdet har bevarats och har ett mycket rikt fågelliv.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.